2012. május 21., hétfő

Körömerősítés I.

A nap folyamán sok káros hatás éri körmeinket. Különböző szerek gyengíthetik el, ilyen például a mosópor vagy az aceton.  A boltokban kapható körömerősítő szerek nem mindig hatásosak. Így próbáltam összeszedni olyan dolgokat, amik szinte minden háztartásban megtalálhatók, vagy könnyen beszerezhetőek. Úgy tervezem, hogy lesz belőle több rész is. Remélem tetszeni fog :)Az a termék, ami szerintem minden hűtőszekrényben megtalálható, a tej.  Körömerősítő és fehérítő hatása van.
Legegyszerűbb módszer, ha tejben áztatjuk a kezünket minimum 10 percig.
A tej legyen kellemesen langyos, ne forró, mert az nem egészséges. Ha tehetjük, tegyünk bele pár csepp levendulaolajat, ez puhítja kezünket, de körmünket erősíti.


Olajok:
A különböző olajoknak nagyon jótékony hatásai vannak. Nem csak körömápolás terén, egész testünket tudjuk ápolni vele.
Vegyünk egy kis olívaolajat, és ugyanolyan arányban tegyünk hozzá napraforgó olajat.  Kicsit melegítsük meg, majd az ujjainkat egyesével mártogassuk bele. Ha ezzel készen vagyunk, facsarjuk bele egy fél citrom levét, majd masszírozzuk bele egész kezünkbe.  Ezt egy héten többször is megismételhetjük.

1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ricinus olaj, és ¼ evőkanál frissen facsart citromlé.
Ricinus olajat patikában tudunk beszerezni. Figyeljünk arra, hogy az olívaolaj extra szűz legyen.  Jól keverjük össze,  de csak kis mennyiségben, mert a citrom miatt, nem áll el sokáig. Tegyük kis üvegcsébe, vagy bármibe, amibe szeretnének. Ezzel naponta kenegethetjük körmeinket. Egy körömlakk ecsetével kenjük át, hagyjuk hatni 5 percet, majd mossuk le.

 További tippek:
  • Keverjünk össze 1 evőkanál citromlevet 1 teáskanál sóval. Ezzel keféljük át körmeinket, majd hagyjuk hatni kb. 15 percig, aztán mossuk le. Ettől világos és erős körmeink lesznek.
  • Ha elszíneződtek körmeink, dörzsöljük át citromlével. Ez segít újra visszakapni eredeti színét.
  • Keverjünk el 1 evőkanál tengeri sót fél liter vízben. Áztassuk körmeinket ebben a fürdőben 20 percig, majd vegyük ki ujjainkat és szárítsuk meg. Ismételjük meg 10 napon keresztül, napi egyszer és szuper erős körmeink lesznek. ( A sós víz körömerősítő tulajdonsága miatt egy tengerparti nyaralás nagyon jó hatással lehet körmünkre)


Nektek van bevált módszeretek körmeitek erősítésére?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése